GRŠKA ŽELVA

Evropska vrsta kopenske želve, ki jo pogosto srečujemo kot ljubljenčka v naših domovih. Je manj zahtevna in manjša od ostalih vrst.

IMG_5943 - Copy - Copy

ŠIROKOROBA ŽELVA

Največja Evropska kopenska želva, katere oklep s starostjo dobi obliko 'suknjice'. Zaradi dobre prilagodljivosti na temperaturne razlike je postala v zadnjem času zelo popularna.

IMG_6586 - Copy

ZVEZDASTA ŽELVA

Eksotična vrsta, ki izhaja iz Azije. Zaradi izredno lepega oklepa so med ljubitelji zelo zaželjene, a so na žalost zelo podvržene stresu.

EGIPT

EGIPČANSKA ŽELVA

Ena izmed najmanjših vrst kopenskih želv, ki so za rejo zelo zahtevne. Zaradi divjega lova so v naravi že skoraj izumrle.

48+Pancake+Tortoise

PALAČINKASTA ŽELVA

Prilagojen oklep tej vrsti želv omogoča plezanje in skrivanje v razpokah kamenja ter skal. Poseljuje področje Tanzanije in Kenije.

ALDABRA

ALDABRA

Najstarejša živeča žival je predstavnik te vrste. Ime mu je Jonathan in izvalil se je leta 1832 na Sejšelih.

2033296501 - Copy - Copy

MAVRSKA ŽELVA

Želva, ki je na prvi pogled zelo podobna grški, a ima na zadnjih nogah izrastke- ostroge, njen rep pa je krajši in bolj zaobljen.

sulcata-tortoise3

OSTROGASTA ŽELVA

Ogromna želva Afriškega porekla, ki je zaradi cenovne dostopnosti že prisotna v mnogih domovih. Ker pozimi ne hibernira,  jo moramo imeti v ogrevanem prostoru.

Star-Tortoise-Background-Wallpaper-08103 - Copy

LEOPARDJA ŽELVA

Želva z zelo lepim vzorcem, katere oklep pogosto postane piramidast. Poznamo več lokalitet, nekatere izmed predstavljajo velike, tudi preko 50kg težke želve.

Geochelone_carbonaria8_web

RDEČENOGA ŽELVA

Lepa in kontrastna želva, ki prihaja s področja Južne Amerike. Poznamo kar 5 različnih lokalitet te vrste, večina pa poseljuje območja okoli reke Amazonke.

Russian-tortoise-desert

RUSKA ŽELVA

Četveroprsta želva, ki rada koplje. Za razliko od drugih, ta vrsta poleg hibernacije pozna tudi estivacijo (poletni počitek).

RADIATA

ŽARKASTA ŽELVA

Bolj poznana kot Radiata, se ta čudovita želva pogosto znajde na ilegalnem trgu, kjer jih divji lovci lovijo v njihovem naravnem okolju - na Madagaskarju.